Carlos Lara López-Arza, en la categoria de reportatge escrit, i Laura Díaz Martín i Omar Muñoz Blázquez, en la categoria audiovisual, han estat els guanyadors de l’onzena edició del Premi de Periodisme Alberta Giménez. Promoguts pel Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG) de Palma, els guardons reconeixen els millors reportatges socials realitzats per estudiants universitaris

En la categoria de reportatge escrit, Lara, estudiant de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la Universitat Carlos III de Madrid, ha guanyat el primer premi amb el treball El tiempo de los fantasmas, un assaig sobre l’armament nuclear en el franquisme.

En la mateixa categoria, el segon premi ha estat per a Inés Gago Meléndez, estudiant de Periodisme i Ciències Polítiques de la Universitat Rey Juan Carlos I de Madrid. El reportatge de Gago, titulat Las que no se ven, està dedicat a les dones sense llar.

En la categoria audiovisual, Laura Díaz Martín i Omar Muñoz Blázquez, estudiants de Comunicació i Creació Audiovisual de la Universitat de Salamanca, han guanyat el primer premi amb el reportatge Turkana, el quirófano de la esperanza, dedicat a oftalmòlegs espanyols a Kènia.

El segon lloc en aquesta categoria ha estat per a Sergi Moyano Hurtado, estudiant de Periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló, amb el reportatge Una llengua sense senyal. Moyano, que ha rebut 400 euros, va ser el guanyador d’aquesta categoria en l’edició de 2019.

Enguany s’han presentat 59 reportatges socials procedents de 19 universitats de l’Estat espanyol i d’Amèrica Llatina. El premi té una dotació global de 2.800 euros, 1.000 euros per a cadascun dels primers premis i 400 per als segons.