El Jutjat Social número 3 de Palma ha celebrat aquest dimecres el primer judici per les demandes de “cessió il·legal” presentades pels treballadors d’informatius d’IB3 contra l’ens públic i l’empresa concessionària del servei, Liquid Media (filial de Mediapro). Dels deu primers denunciants, nou són membres del comitè d’empresa. Actualment, 134 treballadors (el 66%) ja han presentat demandes per aquest conflicte laboral.

El judici s’ha celebrat pocs dies després que s’hagi adjudicat la prestació dels serveis informatius d’IB3 a Dalton Audiovisual Services (de Lavinia), la quarta concessionària en els 15 anys de vida de la radiotelevisió pública balear.

El comitè d’empresa afirma que aquests 15 anys de subcontractes han provocat una “gran degradació” en les condicions laborals i una pèrdua de poder adquisitiu. En aquest sentit, assegura que només acabant amb l’externalització del servei es podran “aconseguir millores laborals substancials, evitar la fuita de talent i garantir un servei informatiu públic de qualitat”.

La internalització del personal d’informatius d’IB3 és una vella aspiració que ha estat portada als jutjats un cop s’ha vist que l’Executiu de Francina Armengol continuava allargant l’externalització, malgrat ser una de les promeses dels partits del pacte de Govern de 2015.