Forces especials policials turques van irrompre aquest dilluns a Amed (capital del Kurdistan turc, oficialment coneguda com a Diyarbakir) en l’edifici on es troben les oficines de l’agència de notícies DIHA (Dicle Haber Ajansı), el diari Azadiye Welat, l’editora Aram Publications i l’associació per la llengua Kurdî-Der. La batuda va acabar amb la detenció de 32 persones (la majoria periodistes) per motius de “dubte raonable”, els quals han estat alliberats aquest dimarts.

El permís per l’operació va ser escrit a les 17.30 h, deu minuts abans de l’atac a un comboi militar a la zona. Per justificar l’assalt, la policia va assegurar haver vist entrar un sospitós a l’edifici, el qual portava dies vigilat per vehicles blindats, segons informa l’agència.

DIHA denuncia que, des de l’inici de l’ofensiva del Govern de Tayyip Erdogan contra els kurds, el passat 24 de juliol, ha estat censurada una vintena de vegades.

Les d’aquest dilluns no són les primeres detencions de periodistes i batudes a mitjans kurds que fa la policia des de que ha revifat el conflicte a la zona. I no només mitjans kurds: a principis de setembre també va detenir tres periodistes de Vice News acusats de treballar per a una organització terrorista. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram