L’operadora de telecomunicacions AT&T ha arribat a un acord per adquirir Time Warner. L’operació, pendent del vistiplau de les autoritats reguladores, es tancaria 85.400 milions de dòlars (uns 78.500 milions d’euros), xifra que pujaria a 108.700 milions (en euros, uns 99.900 milions) sumant el deute acumulat de Time Warner.

AT&T és una de les principals empreses de telefonia mòbil dels Estats Units i també ofereix accés a internet i televisió de pagament. Amb l’operació es dotaria de continguts amb cadenes com CNN, TNT o HBO, i disposaria dels estudis de Warner Brothers per a la producció de pel·lícules i sèries.

D’aquesta manera, AT&T busca millorar la seva oferta respecte la resta de les telecos, i a més entra a competir amb plataformes audiovisuals per internet com Netflix. “El futur del vídeo és mòbil i el futur del mòbil és el vídeo”, assenyalava l’empresa en l’anunci de l’acord de compravenda.

El 2014, AT&T ja va adquirir la plataforma proveïdora de televisió per satèl·lit DirecTV per 48.500 milions de dòlars (uns 45.500 milions d’euros). L’any que ve llançarà DirectTV Now per distribuir continguts a través d’internet.

“Aquesta és un aparellament perfecte entre dues companyies amb fortaleses complementàries que poden aportar un nou enfocament a la forma en què la indústria dels mitjans i la comunicació treballa per als clients, els creadors de contingut, els distribuïdors i els anunciants”, assegurava Randall Stephenson, president i conseller delegat d’AT&T.

“El contingut prèmium sempre guanya. Ha estat així amb la gran pantalla, la pantalla del televisor i ara s’està demostrant cert amb la pantalla del mòbil. Tindrem el millor contingut prèmium del món amb les xarxes per distribuir-lo a cada pantalla”, afegia en un comunicat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram