El diari londinenc Evening Standard incorporarà al maig com a nou director George Osborne, exministre d’Hisenda amb David Cameron (2010-2016), i actualment diputat al Parlament britànic pel Partit Conservador, responsabilitat que no pensa abandonar per dirigir el vespertí gratuït. La seva experiència en el sector es redueix a quan va treballar breument com a freelance al Daily Telegraph abans d’acceptar el 1994 una vacant en el departament de recerca del Partit Conservador.

George Osborne substituirà Sarah Sands, que exercia el càrrec des de març de 2012, i que al gener va anunciar la seva renúncia per incorporar-se a la BBC com a directora del magazín matinal Today de Radio 4.

“Estic orgullós de ser diputat conservador, però com a director i líder d’un equip de periodistes compromesos i independents, el nostre únic interès serà donar veu a tots els londinencs”, assenyalava Osborne divendres passat. “Serem valents com a diari lluitant pels seus interessos. Jutjarem el que fan el Govern, els polítics de Londres i els partits amb aquesta simple prova: és bo per als nostres lectors i bo per a Londres? Si és així, els donarem suport. Si no, ho direm ràpid”, prometia.

“Ara hi ha molt en joc respecte el futur del nostre país i la seva capital. Romandré al Parlament, on es debat aquest futur”, argumentava Osborne, contrari al Brexit, sobre la seva continuïtat com a diputat.

Per la seva part, el propietari de l’Evening Standard, Evgeny Lebedev, defensa el fitxatge del polític conservador: “Hem nomenat algú amb un gran èxit polític, una autoritat econòmica i cultural. Un cop es va postular per al càrrec, era l’elecció òbvia. Estic orgullós de tenir un director d’aquest pes, que reforça la posició i la influència de l’Evening Standard a Londres, i amb un punt de vista polític —liberal en temes socials i pragmàtic en els econòmics— que s’apropa al de molts dels nostres lectors”, celebrava.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram