La periodista Karin Pettersson, directora de polítiques públiques de Schibsted Media Group, és la nova presidenta del Consell de Llibertat d’Informació de la WAN-IFRA (l’Associació Mundial de Diaris i Editors de Notícies) en substitució de Lars Hernik Munch, president de JP/Politikens Hus, qui exercia el càrrec des de 2013.

Pettersson té l’encàrrec d’implementar el pla estratègic sobre la llibertat d’informació definit per la WAN-IFRA per als propers cinc anys, a més de guiar l’associació en el desenvolupament de programes per enfortir les competències comercials i editorials, i augmentar la diversitat en el lideratge dins dels mitjans.

“A tot el món, els règims autoritaris amenacen la llibertat d’expressió i la possibilitat que els periodistes informin i diguin la veritat al poder. Hi ha una necessitat urgent d’enfortir la nostra professió, i el treball que la WAN-IFRA fa per donar suport als drets humans i els valors democràtics fonamentals és extremadament important”, assenyala Pettersson, que va ser escollida en la reunió del comitè executiu celebrada el passat 9 de març a Londres.

Karin Pettersson és directora de polítiques públiques de Schibsted des de desembre. Anteriorment havia estat redactora en cap de política del diari Aftonbladet, i cofundadora de la revista Fokus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram