News of the World (NoW) va posar fi aquest diumenge a 168 anys d’història amb un Gràcies i adéu com a titular, i un tiratge de 5 milions d’exemplars –que no van evitar les cues per adquirir-lo– els beneficis del qual es destinaran a organitzacions benèfiques. Però el tancament del setmanari, amb una plantilla de 280 persones, no ha estat l’única conseqüència de l’escàndol generat per les escoltes telefòniques.

Així, Rupert Murdoch és a Londres intentant evitar que la crisi esquitxi altres mitjans del seu grup mediàtic, però sense gaire sort, doncs hi ha indicis que apunten a què The Sun i The Sunday Times també haurien utilitzat mètodes il·lícits per aconseguir informació.

Marxa enrere amb BSkyB

Murdoch, de moment, ja ha hagut de fer un pas enrere en la seva oferta per adquirir BSkyB. En concret, ha anunciat que retira les concessions sol·licitades a les autoritats britàniques per obtenir el vistiplau en la seva oferta per fer-se amb el control total de la cadena per satèl·lit, de la que ja és propietari del 39%, i que ja havia aixecat reticències abans de l’escàndol del NoW.

A més, també ha informat que abandona la intenció de convertir en una empresa independent la cadena de notícies Sky News, proposta que tenia com a objectiu evitar que la Comissió de la Competència investigués l’oferta de News International de fer-se amb el control de BSkyB.

Crítiques a la directora

La consellera delegada de News International, Rebekah Brooks, directora del setmanari quan van començar les escoltes, és en el punt de mira, tot i que ella ha negat saber-ne res. També de la plantilla, ja que ella mantindrà un lloc de treball al grup mediàtic.

Així, Brooks va demanar a dos periodistes de confiança que revisessin l’últim exemplar del NoW per evitar sorpreses ocultes en els articles, però no ho van aconseguir. Els mots encreuats amagaven moltes definicions o respostes al·legòriques.

“Dona que mira salvatgement una calamitat”, “empresa criminal”, “catàstrofe”, “pudor”, “cessar” o “cadena d’enregistraments” s’intueixen com a referències a Brooks i el tancament de NeW.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram