Aquest dimarts s’ha posat en marxa el canal digital Bon Dia TV amb continguts d’IB3 i TV3. La iniciativa pretén establir sinergies amb les televisions dels territoris de parla catalana, aprofitar els recursos i enfortir l’espai català de comunicació per facilitar la producció i la circulació de productes audiovisuals en la llengua comuna.

El canal emet continguts de les dues televisions en què es poden reconèixer “afinitats, interessos comuns i una llengua que es manifesta en diferents variants”, assenyalen en un comunicat conjunt. Les emissions han arrencat amb el concert de comiat del grup Antònia Font al Liceu com a “símbol de referents comuns i compartits”.

Així doncs, la programació de Bon Dia TV està formada per documentals, sèries, llargmetratges, programes divulgatius, de viatges, cuina, literatura, cultura, ciència, tradicions i esports. L’oferta busca donar visibilitat a la producció pròpia de qualitat d’IB3 i TV3.

“Com a símbol d’un espai cultural i lingüístic i d’un mercat audiovisual de molta potència, posem en marxa un nou canal de televisió digital conjunt, Bon dia TV”, ha celebrat en la presentació Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, qui ha obert la porta a la incorporació d’À Punt: “Estem en un marc de reciprocitat i col·laboració que voldríem estendre ben aviat als mitjans de comunicació públics de la Generalitat Valenciana”, ha dit.

El director de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, ha especificat que Bon Dia TV “no és un canal d’informació diària ni d’actualitat”, sinó “un canal d’abast internacional sobre productes generats en llengua catalana”, el qual es pot veure a través dels webs d’IB3 i TV3. En aquest sentit, ha destacat que es pot veure a través del mòbil, “molt important sobretot per al públic més jove”.

Acord de col·laboració ampli

La posada en marxa de Bon Dia TV forma part d’un acord més ampli entre la CCMA i l’EPRTVIB signat aquest dimarts a Palma. El document proposa abordar noves vies de col·laboració entre ambdues parts en l’àmbit de la producció, l’edició conjunta, l’adquisició de drets d’emissió i l’intercanvi de continguts amb la finalitat de millorar l’eficiència dels recursos públics.

Així doncs, més enllà de la reciprocitat, els dos ens públics cerquen una aliança estratègica per avançar en l’àmbit de la difusió i l’emissió compartida de continguts, com la sèrie Mai neva a ciutat, i també en l’elaboració conjunta, com amb el programa d’entreteniment No perdis el compàs, el documental Miró contra Miró, la pel·lícula La vida lliure de Marc Recha; la coproducció documental Milicianes, o la sèrie de dibuixos animats Rupert i Sam, que s’estrenarà aviat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram