El setmanari satíric Charlie Hebdo ha tornat a publicar les caricatures de Mahoma per les quals es va convertir en objectiu gihadista, culminat amb l’atac a la redacció el gener de 2015 que va provocar la mort a 12 persones. La publicació coincideix amb l’inici del judici per l’atemptat al Tribunal Penal Especial de París.

En concret, es tracta d’una sèrie de 12 dibuixos publicats originalment pel diari danès Jyllands-Posten el 2005, i reproduïdes el 2006 per Charlie Hebdo. “Tot això per això”, diu la portada del número especial sobre el judici, on es tornen a publicar les caricatures.

En total hi ha 14 acusats: deu detinguts, un en llibertat sota vigilància, i tres amb ordre de recerca, per als qual es demanen penes que van des de 10 i 20 anys de presó fins a la cadena perpètua. Se’ls acusa de participació en una organització terrorista criminal amb diferent grau de complicitat, ja sigui en el subministrament de suport logístic, financer o material. Els dos autors materials de l’atac van ser abatuts per la policia dos dies després.