Un tribunal de Xangai ha condemnat la periodista ciutadana Zhang Zhan a quatre anys de presó per “provocar aldarulls i buscar problemes” amb la difusió d’informacions sobre el coronavirus i la seva gestió a Wuhan, epicentre inicial de la pandèmia, on s’havia desplaçat.

Zhan va ser detinguda la maig acusada de difondre “informació falsa” amb textos, fotografies i vídeos a través de xarxes socials com WeChat, Twitter o YouTube en l’inici de la crisi sanitària, així com “acceptar entrevistes” amb mitjans estrangers per “exagerar” la situació.

En les primeres setmanes de la pandèmia, Zhang Zhan va explicar la situació de caos que es vivia als hospitals de Wuhan i va denunciar que els seus ciutadans havien rebut menjar podrit durant el confinament d’onze setmanes, van ser obligats a pagar taxes per poder-se fer proves de la Covid-19, que es van detenir periodistes independents, o es va assetjar familiars de víctimes del virus.

Al setembre, la periodista ciutadana va iniciar una vaga de fam. Segons la seva defensa, el seu estat de salut és molt delicat, les autoritats l’alimenten de manera forçosa mijtançant un tub, i sovint la tenen encadenada.

 

Font: agències