Un estudi de la consultora GfK realitzat entre uns 500 professionals de la televisió del Regne Unit indica que gairebé el 40% han estat víctimes de bullying, dels quals un 44% asseguren que l’assetjament al lloc de treball va començar fa cinc o més anys.

A més, un 52% diuen haver estat assetjats pels seus caps, mentre que només el 4% apunta a les estrelles de la petita pantalla. Només el 5% de les víctimes acaben per buscar assessorament legal.

Segons Lisa Campbell, editora de la revista Broadcast, el personal temporal i mòbil difícilment fa valdre els seus “limitats drets”, ja que “del pitjor que et poden titllar a televisió és de problemàtic”.

A més, la manca de formació i la precarització de la feina, segons Campbell, són un “caldo de cultiu” per als maltractadors. Segons l’estudi, les formes més habituals d’abús de poder són les enrabiades, els crits i els xiscles, patits pel 43% dels entrevistats, més del doble que en altres industries.

Molts dels enquestats creuen que els que practiquen el bullying prosperen i són promocionats malgrat el seu comportament.

Font: The Independent