El director de Libération, Nicolas Demorand, ha dimitit aquest dijous del càrrec, al qual va accedir fa gairebé tres anys, per la crisi interna que travessa el rotatiu. Demorand, la gestió del qual ha estat molt criticada per la redacció, ha argumentat la decisió per l’enfrontament entre aquesta i els principals accionistes del diari, Édouard de Rotschild i Bruno Ledoux.

El 2013, el diari ha perdut més d’un milió d’euros, i les vendes han caigut un 15%, traspassant a la baixa la barrera dels 100.000 exemplars diaris, la xifra més baixa en 15 anys. Els propietaris de Libération només accepten refinançar-lo a canvi de canviar el model i incorporar nous negocis. El pla ideat per Demorand per fer-ho era convertir l’actual seu en un espai de trobada multidisciplinari que exercís de xarxa social, amb restaurant i viver d’empreses inclosos, un “espai d’intercanvi obert i accessible a tothom, periodistes, artistes, escriptors, filòsofs, dissenyadors”.

La proposta ha estat rebutjada per la redacció, que que ha protagonitzat diverses vagues i protestes. El passat dissabte, la portada del rotatiu duia una contundent resposta dels treballadors a la proposta dels propietaris: “Som un diari, no un restaurant, no una xarxa social, no un espai cultural, no un plató de tele, no un bar, no una incubadora de noves empreses”. A l’interior del rotatiu, la plantilla explicava en cinc pàgines la seva oposició.