L’edició online del diari britànic The Daily Telegraph estudia començar a cobrar per alguns del seus continguts a partir del pròxim mes de setembre. La idea seria permetre als lectors veure una important quantitat d’articles abans de demanar el pagament, en un projecte més proper al The New York Times que no pas al de News Corp.

Tot i que no hi ha una data per instaurar aquest model, en principi es parla de setembre, però tampoc es descarta que es decideixi avançar o retardar l’execució del nou pla. Un pla que estaria més orientat a aconseguir subscriptors per a l’edició impresa del periòdic, per més endavant intentar aconseguir nous subscriptors digitals.

El Daily Telegraph és des de fa unes setmanes el diari de confiança de Wikileaks al Regne Unit després que Julian Assange trenqués les relacions amb The Guardian, el referent britànic que tenia fins ara.

Telegraph.co.uk va tancar el 2010 amb 31 milions d’usuaris únics mensuals, assolint la tercera posició de mitjans al Regne Unit per darrere de The Guardian i The Daily Mail.

Font: 233grados