El diari Clarín, el més venut a l’Argentina, va sortir publicat aquest dilluns amb una portada en blanc com a protesta pel bloqueig que van portar a terme alguns treballadors a la seva planta el diumenge, el qual va impedir la seva distribució a Buenos Aires i als seus voltants.

El diari manté que la el bloqueig, que també va patir el diari La Nación, és una acció perquè “no es parli de corrupció governamental” i suposa una “lesió a la democràcia”. Clarín considera que va ser l’objectiu de grups de partidaris de la presidenta Cristina Fernández Kirchner i activistes afins a Hugo Moyano, el líder de la Confederació General del Treball (CGT), la central sindical més gran del país sud-americà.

En aquest sentit, Clarín denuncia “l’omissió còmplice” del govern en no impedir el bloqueig que va afectar els dos diaris i que van ser portats a terme per treballadors d’Artes Gráficas Rioplatenses, firma del grup Clarín, que denuncien la “persecució” que pateixen els seus delegats sindicals.

A la seva editorial d’aquest dilluns, Clarín sentenciava: “Els feixismes, siguin del color que siguin, persegueixen el control dels mitjans i la manipulació informativa”.

Per la seva part, l’associació de la premsa argentina va advertir que els bloquejos que van patir Clarín i La Nación van fer que el país visqués el diumenge “un dels dies més foscos per a la democràcia” i “encengués una alarma que han d’atendre tots els ciutadans”. També la majoria de dirigents polítics opositors, empresaris i intel·lectuals van condemnar l’acció de protesta.

La del diumenge va ser la cinquena protesta des de novembre que afecta a la circulació de publicacions de Clarín i La Nación, la qual cosa va derivar en el seu moment en una demanda davant la justícia, que a començament d’any va ordenar garantir la lliure circulació d’ambdues capçaleres i l’ingrés a les respectives plantes.

Font: Efe