James Murdoch, fill del magnat d’origen australià Rupert Murdoch, es perfila com el successor de l’imperi mediàtic del seu pare: ha estat designat subdirector d’operacions de la companyia i president i conseller delegat de News Corp a nivell internacional.

Es tracta, aquest últim, d’un càrrec de nova creació que permetrà que el fill de Murdoch participi en el desenvolupament d’estratègies de negoci, marques i franquícies, i passa a ostentar la responsabilitat directa de les operacions que porti a terme NewsCorp a Europa i Àsia.

Després del nomenament, James Murdoch es traslladarà a Nova York, des d’on continuarà departint amb el vicepresident de la companyia i director d’operacions, Chase Carey, i el president i conseller delegat, Rupert Murdoch.

“En James ha demostrat en les seves diferents funcions ser un agent hàbil i decisiu que pot afrontar amb diligència situacions complexes i transformar-les en oportunitats de negoci”, va afirmar Carey, que va expressar també la seva confiança “en el profund coneixement dels mercats internacionals i la demostrada capacitat de lideratge” del fill de Murdoch.

James Murdoch, de 38 anys, es va incorporar a la companyia ara en fa quinze, i actualment ocupava el càrrec de president i conseller delegat de la companyia per a Europa i Àsia, després d’haver dirigit la cadena britànica British Sky Broadcasting.