El conglomerat de mitjans Meredith Corporation ha acordat amb Time Inc. la compra de l’editora de capçaleres com People, Sports Illustrated, Fortune, Entertainment o la mateixa Time. L’operació es preveu tancar el primer trimestre de l’any, sempre i quan rebi el vistiplau de les autoritats reguladores.

L’oferta de Meredith Corporation és de 2.800 milions de dòlars (uns 2.350 milions d’euros), dels quals 1.800 en efectiu i 1.000 més en deute. Més concretament, el grup desemborsaria 18,5 dòlars per acció, el que suposa una prima del 46% sobre el preu de tancament dels títols de Time Inc. el passat 15 de novembre.

Meredith, amb una vintena de revistes i diverses televisions locals, es calcula que té un volum de negoci d’uns 1.700 milions de dòlars anuals (uns 1.430 milions d’euros), mentre que el de Time Inc. ronda els 3.000 milions (en euros uns 2.525).

Time Inc. es va independitzar de Time Warner el juny de 2014, i des de l’any passat buscava comprador per les dificultats per la davallada d’ingressos. El passat octubre, va anunciar un pla per reduir la difusió de vuit de les seves principals capçaleres, entre les quals Time.

Meredith Corporation feia almenys quatre anys que perseguia la compra de l’editora de revistes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram