El grup Tronc, editor de diaris com Los Angeles Times o Chicago Tribune, ha tancat un acord per adquirir el New York Daily News pel simbòlic preu d’un dòlar (el preu de venda d’un exemplar al quiosc). Amb l’operació, Tronc assumeix el deute i els compromisos en pensions del Daily News, a banda dels costos operatius, i també es queda amb la propietat de la seva impremta.

L’actual director del diari, Arthur Browne, ha estat nomenat també editor, i malgrat la seva intenció de jubilar-se, continuarà al capdavant del mitjà almenys fins a finals d’any, reportant al president de Tronc, Timothy Knight.

El tabloide va ser fundat el 1919 per l’empresari Joseph Medill Patterson sota el nom d’Illustrated Daily News; durant gran part de la seva història va ser editat per Tribune Company, embrió de Tronc, i el 1993 va ser adquirit pel magnat Mortimer Zuckerman. La nova propietat promet donar continuïtat a la tradició de la seva trajectòria, durant la qual ha guanyat onze premis Pulitzer, l’últim aquest mateix any.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram