El periodista i documentalista estatunidenc Brent Renaud va morir diumenge a Irpín, Ucraïna, quan el cotxe on viatjava va ser tirotejat en un atac de les tropes russes. El fotògraf Juan Arredondo i el conductor del vehicle van resultar ferits.

Renaud, de 51 anys, es trobava a Ucraïna treballant en un projecte centrat en la crisi mundial de refugiats per a Time, segons explicava el mitjà. Al llarg de la seva trajectòria havia cobert altres conflictes armats (Iraq, Afganistan, Líbia), i havia treballat per al New York Times, HBO, NBC o National Geographic, entre d’altres.

L’atac es va produir quan dirigien a enregistrar refugiats que sortien d’Irpín, situada a 25 km de Kíiv. Després de superar un control de carreteres, van començar a disparar-los, segons va explicar Arredondo. El conductor del cotxe va donar la volta, però l’atac va continuar i Renaud va rebre un tret al coll.

Segona víctima mortal

Brent Renaud és el segon professional de la informació mort des de l’inici de la invasió russa. El primer va ser el càmera Ievgueni Sakun, de la cadena Kyiv Live TV, qui el 2 de març va morir quan l’exèrcit rus va bombardejar la torre de comunicació de la capital d’Ucraïna.