Els principals editors francesos han decidit renunciar a distribuir les seves capçaleres a NewsStand, el quiosc digital d’Apple, i les mantindran disponibles per a iPad i iPhone a través de les seves pròpies aplicacions.  Així ho van anunciar divendres en un comunicat conjunt on asseguraven que les condicions comercials imposades pel gegant estatunidenc són “inacceptables”.

Els editors rebutgen que les tarifes vinguin imposades, la impossibilitat d’oferir abonaments multiplataforma i una comissió “excessiva” del 30% per tota venda feta a l’AppStore. A més, també els preocupa que les dades personals dels lectors restin propietat d’Apple i no es comparteixin amb els editors, perdent el tracte directe.

Els editors francesos estan disponibles a ePresse, el seu propi quiosc digital llançat al juliol, i, malgrat que prefereixen estar en més d’una plataforma, tampoc volen que sigui de qualsevol manera. “Fan més fràgil el model econòmic de la premsa i redueixen a llarg termini les opcions proposades als internautes”, assenyalen els editors.

Font: Le Figaro