Un any més, els Premis Pulitzer han reconegut la tasca dels mitjans de proximitat, malgrat bona part dels titulars se’ls hagi endut The New York Times, guanyador de tres guardons (periodisme internacional, d’investigació i comentari).

En la 104a edició dels prestigiosos premis atorgats per la Universitat de Colúmbia, en la categoria de servei públic (la més apreciada) s’ha distingit el diari Anchorage Daily News d’Alaska i ProPublica per una sèrie d’articles sobre la desprotecció policial que pateixen una tercera part de les poblacions del territori.

A més, en la categoria de notícies d’última hora s’ha guardonat The Courier-Journal de Kentucky, sobre les irregularitats en els indults de presos emesos pel governador Matt Bevin en la seva darrera setmana de mandat.

I en la categoria de periodisme local, el Pulitzer enguany se l’ha endut el Baltimore Sun, per destapar la relació financera de l’exalcaldesa Catherine Pugh amb el sistema hospitalari de la ciutat.

Per altra banda, com a novetat, els Premis Pulitzer han incorporat una categoria de periodisme d’àudio, que en la seva primera edició ha distingit el programa This American Life, per reflectir l’impacte en la vida de les persones de la política migratòria del Govern de Donald Trump.