La purga del Govern de Tayyip Erdogan en l’àmbit informatiu es va intensificant. Només aquest dilluns, la Fiscalia va ordenar la detenció de 42 periodistes, alguns dels quals s’haurien pogut lliurar per trobar-se ja fora del país. De fet, la persecució contra els mitjans i els periodistes crítics amb el Govern turc no és cap novetat, però sí s’ha multiplicat arran de l’intent de colp d’estat del passat 15 de juliol.

A més de tancar mitjans digitals i retirar llicències a televisions i ràdios, el Govern turc ha suspès 300 treballadors de la Corporació de Ràdio i Televisió de Turquia dels seus llocs de treball, i ha acomiadat una seixantena de professionals de l’agència de notícies privada Cihan, que des del març està intervinguda per un tribunal.

“Des del colp fallit hem tingut que reaccionar encara més en contra de la repressió dels mitjans de comunicació a Turquia”, ha afirmat el president de la Federació Internacional de Periodistes, Philippe Leruth. “Les noves ordres de detenció tenen com a objectiu, un cop més, atacar els periodistes que estan fent la seva feina”, denuncia.

Per la seva part, el president de la Federació Europea de Periodistes, Mogens Blicher Bjerregård, ha fet una crida a la comunitat internacional per “exercir pressió sobre el Govern turc per restablir un estat de dret”. “Cada cop són més els periodistes que s’enfronten a intimidacions, detencions o empresonaments, i aquesta purga ha de parar immediatament”, ha reclamat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram