Google ha acceptat pagar per la reproducció en línia dels continguts dels mitjans de comunicació francesos. En un comunicat conjunt, Google i la patronal francesa Aliança de la Premsa d’Informació General (APIG) assenyalen que es troben a prop d’assolir un acord basat en “criteris d’audiència, no discriminació i contribució a la producció d’informació política i general”.

L’anunci arriba després que el Tribunal d’Apel·lacions de París ratifiqués la decisió de l’Autoritat de la Competència que obligava Google a negociar “de bona fe” amb els mitjans la remuneració dels anomenats drets connexos, al considerar que els paràmetres fixats per la multinacional suposaven un abús de posició dominant.

El pols amb Google es va iniciar arran de la transposició l’any passat de la nova legislació europea sobre drets d’autor, la qual estableix que els editors de premsa poden reclamar acords i pagaments per l’ús dels seus continguts en webs i agregadors de notícies. França va ser el primer país en adoptar-la.

Segons el diari Le Monde, la xifra global negociada per Google i l’APIG estaria entre els 20 i els 25 milions d’euros anuals. La negociació s’ha d’ampliar al Sindicat d’Editors de Revistes (SEPM) i l’Agence France Presse (AFP).