Gairebé onze mesos després del tancament d’ERT, Grècia va recuperar aquest diumenge el servei de radiotelevisió pública des de les mateixes instal·lacions i rebatejada com a Nerit. La nova radiotelevisió substitueix l’ens de transició DT que havia estat emetent els darrers vuit mesos amb una graella i efectius de mínims.

L’objectiu era que la ràdio i la televisió públiques comencessin amb les emissions abans de les eleccions locals del 18 de maig i les europees del 25, segons remarca el president de Nerit, Giorgos Prokopakis. De fet, l’arrencada es va ajornar una setmana per problemes de “procediment” en relació amb la Unió Europea de Radiodifusió.

Una quarta part de la plantilla

La plantilla del nou ens estarà formada per uns 700 treballadors, una quarta part dels que tenia ERT, dels quals només uns 300 en formaven . Amb tot, el procés de contractació no ha finalitzat, doncs ha quedat interromput fins que passin les eleccions. El sindicat de periodistes grec ha denunciat que molts dels treballadors acomiadats encara estan pendents de cobrar la indemnització.

Des del tancament d’ERT, un grup d’antic treballadors ha continuat emetent continguts de ràdio, televisió i escrits a través d’internet a ertopen.com, primer des de les mateixes instal·lacions, que havien ocupat, i un cop desallotjats des de la seu del sindicat d’ERT a Atenes just al davant, i des de la seu de la televisió a Tessalònica, on l’alcalde Iannis Butaris n’ha impedit el desallotjament.

A banda, 12 de les 19 emissores regionals han pogut continuar emetent gràcies a què les autoritats municipals han desobeït les ordres del Govern grec.

Font: Efe