El grup editorial nord-americà Hearst ha ofert 650 milions d’euros en efectiu pel negoci internacional de premsa i revistes de la francesa Lagardère, un paquet que inclou 102 capçaleres a quinze països, entre ells Espanya, on la companyia francesa disposa d’un total de disset capçaleres, com ara Diez Minutos, Fotogramas i Quo.

Lagardère preservaria, no obstant, el control absolut del seu negoci editorial a França, i la propietat a nivell global de la marca Elle, que Hearst hauria de pagar per explotar. En aquest sentit, la companyia francesa compta que rebrà uns 8 milions d’euros anuals pel pagament de la llicència.

Lagardère també conservaria la propietat dels actius immobiliaris utilitzats en l’actualitat per alguna de les seves publicacions a Espanya i Itàlia, que pugen a un valor de 30 milions d’euros.

L’operació, que podria tancar-se definitivament el tercer trimestre d’enguany, suposaria la incorporació a Hearst d’actius valorats en 774 milions. Ara mateix es podria trobar a l’espera de l’aprovació per part de les autoritats de la competència.