BBC News prescindirà de 450 llocs de treball en el marc d’un pla per retallar la despesa en 80 milions de lliures per al 2022 (uns 95 milions d’euros). En paral·lel, s’implementarà un nou model organitzatiu amb el qual es prioritzaran les històries en lloc de fer-ho en els programes específics per evitar duplicitats. Això també implicarà una reducció del nombre general de notícies que es cobreixen.

La directora de la divisió d’informatius de la BBC, Fran Unsworth, també ha explicat que la voluntat és prestar més atenció als continguts digitals en detriment de les emissions tradicionals de televisió i ràdio. Segons ha dit, la corporació ha de fer front al canvi d’hàbits de consum de l’audiència.

“Hem de remodelar la BBC News per als propers cinc o deu anys de forma per estalviar una quantitat substancial de diners. Estem gastant massa dels nostres recursos en l’emissió lineal tradicional i no prou en digital”, ha argumentat.

Actualment, BBC News té prop de 6.000 persones empleades, de les quals 1.700 fora del Regne Unit. El seu pressupost anual després de les retallades serà d’uns 480 milions de lliures (uns 568 milions d’euros).

La BBC va anunciar el 2016 que necessitava retallar la despesa en 800 milions de lliures (en euros uns 946), dels quals 80 eren de la divisió d’informatius. Els acomiadaments anunciats ara suposaran una reducció de 40 milions, i l’altra meitat ja s’havien anat retallant els darrers anys.

La corporació donarà més detalls sobre ells llocs de treball afectats a principis d’estiu.