La corporació pública britànica BBC ha estrenat una escola de producció virtual en què de manera gratuïta penja vídeos i recursos que pot fer servir qualsevol usuari que vulgui aprendre com produir un programa de televisió o de ràdio, o com utilitzar el web per difondre el seu treball o incrementar la seva audiència.

Aquesta nova iniciativa de la BBC està pensada per millorar les habilitats de la plantilla de la cadena, difondre bones pràctiques a tota la indústria audiovisual i ensenyar l’ofici a qualsevol persona que pugui estar interessada en el món de la televisió, la ràdio o la producció digital.

Anne Morrison, directora de l’Acadèmia de la BBC, assegura que la corporació britànica és conscient que en el sector periodístic cada vegada hi ha més freelances, periodistes que treballen per lliure, i persones que ho fan en mitjans de comunicació però amb contractes temporals. L’objectiu del projecte és també, doncs, dotar a aquesta persones de les habilitats necessàries per poder treballar pel seu compte en aquest entorn tan canviant.

La pàgina web permet veure vídeos i programes de ràdio d’experts amb ensenyaments pràctics sobre matèries concretes. S’explica des de que com gravar un mateix un programa de televisió fins al procés d’edició, o la manera més eficaç de fer una entrevista o com utiltizar un bloc.

La plantilla de l’Escola de Producció compta amb treballadors de la BBC, però també d’altres empreses audiovisuals. Actualment, la pàgina compta ja amb uns 100 vídeos i talls de ràdio, i la intenció és arribar als 300 a finals d’any.