La cadena pública britànica ha posat a la venda el Television Centre, la seu que ha ocupat a Londres des del 1960, per tal de “maximitzar el valor” de la corporació, segons ha anunciat la seva direcció. Els 5.000 treballadors de la BBC seran traslladats paulatinament a altres instal·lacions de l’emissora perquè l’edifici quedi completament lliure l’any 2015.

La retallada governamental ha suposat una reducció d’ingressos del 20% per a la corporació, fet que al gener ja va suposar la reducció del seu servei mundial i el tancament de l’emissió en cinc idiomes, i la sortida de 650 persones.

Ara, les retallades podrien no quedaran aquí i suposaran la reducció de les cobertures esportives i l’eliminació d’algun canal digital, com BBC3 i BBC4, segons explica el president de la corporació, Chris Patten.

Una altra de les opcions que es manega és la fusió del servei de notícies BBC News amb l’internacional BBC World, que podria estalviar uns 100 milions d’euros, posant en perill la continuïtat de centenars de periodistes.

Segons Patten, les retallades són necessàries per “salvar” el servei mundial de la BBC, especialment els serveis en àrab, somali i hindi.