La cadena pública britànica ha anunciat que suprimirà 200 llocs de treball en l’àrea radiofònica fins al 2017, un 15% de la plantilla. Una xifra superior als entre 75 i 80 acomiadaments amb què inicialment s’havia especulat. D’entrada, s’eliminaran 65 llocs de treball per estalviar 38 milions de lliures (uns 47 milions d’euros).

A més, la BBC Radio reestructurarà les seves emissores que, malgrat cadascuna mantindrà la seva pròpia direcció, compartiran efectius. Per a la seva directora, aquesta reorganització és “essencial” per poder afrontar el futur amb garanties. “Hem de ser el més petits que puguem per aconseguir el nostre repte d’estalviar i augmentar la nostra agilitat en el món digital sense perdre la nostra distinció ni danyar les relacions amb les nostres audiències multitudinàries”, va afegir.

Mesures per estalviar 990 milions

La mesura forma part d’un pla per reduir costos dins la corporació, entre les quals hi ha la revisió a la baixa del salari dels seus presentadors estrella. La setmana passada, el director d’informatius de la BBC, James Harding, va comunicar a la plantilla que es produirien acomiadaments per aconseguir un estalvi de 800 milions de lliures (uns 990 milions d’euros).

Tot i que no va explicitar xifres, Forbes va assenyalar que la BBC News podria suprimir 500 llocs de treball, a banda dels 75-80 de la ràdio, els quals finalment seran 200.