Els propietaris del diari Le Monde estan en negociacions per comprar el 65% del grup Le Nouvel Observateur per uns 13,4 milions d’euros. El 35% restant quedaria en mans de l’actual propietari i cofundador, Claude Perdriel, qui a principis de desembre va fer públic que buscava nous accionistes. A més del setmanari del mateix nom, l’operació inclou el digital Rue89, adquirit per Le Nouvel Observateur fa dos anys.

En principi, la compra es faria a través del holding Le Monde Libre, principal accionista del diari i propietat de Pierre Bergé, Xavier Niel i Matthieu Pigasse (a més de Prisa, que té un 5%), però el primer s’oposa a l’operació, segons explica el propi Le Monde.

Aquest dimecres, en una reunió amb la redacció, Perdriel ha confirmat els contactes i ha precisat les seves condicions per tirar endavant la venda: mantenir l’equip de direcció del setmanari i de la seva línia editorial i política “socialdemòcrata”, així com la garantia que no hi hauria acomiadaments sense el seu consentiment, informa Libération.