El Govern britànic ha anunciat que Richard Sharp, exbanquer de Goldman Sachs, serà el nou president de la BBC. Substituirà David Clementi, exvicegovernador del Banc d’Anglaterra, que al febrer deixarà el càrrec després de quatre anys.

Un dels grans reptes de Sharp serà el finançament de la corporació, actualment mitjançant la taxa anual que paguen totes les llars amb televisor. L’Executiu de Boris Johnson és partidari de canviar el sistema, cosa que podria reduir considerablement el seu pressupost. Cal recordar que el nou president de la BBC va ser assessor de Johnson quan aquest era alcalde de Londres.

Richard Sharp va treballar 23 anys per a Goldman Sachs, on va plegar el 2007 com a president del negoci principal d’inversions del banc a Europa. Va ser president de la Reial Acadèmia de les Arts de 2007 a 2012, i va fundar l’organització benèfica London Music Masters. De 2013 a 2019 va formar part del comitè de política financera del Banc d’Anglaterra.

Més recentment Sharp ha format part de l’equip d’assessors sobre la resposta econòmica a la pandèmia del ministre de Finances, Rishi Sunak, de qui va ser cap a Goldman Sachs. Sharp també ha estat un important donant del Partit Conservador.