El primer ministre rus, Dimitri Medvédev, va firmar aquest dimecres un decret sobre la creació de la Televisió Pública de Rússia amb l’objectiu que “disminuir la influència excessiva” de l’Estat sobre els mitjans de comunicació. La nova cadena ha de començar a emetre a partir de l’1 de gener del 2013.

El decret preveu una sèrie de mesures perquè no sigui una televisió estatal a l’ús i sí pública, segons va assegurar Medvédev. Per exemples, cap funcionari podrà formar part de la plantilla de la nova tele.

Segons el decret, el director general de la cadena ha de ser escollit pel cap d’Estat per un període de quatre anys; així doncs, serà el president electe, Vladímir Putin (que jurarà el càrrec el proper 7 de maig, qui triarà el director del nou canal.

Els canals de televisió estatal existents a Rússia han estat acusats de seguir la línia del Kremlin i afavorir Putin en el cobriment de les recents eleccions. L’oposició tem que el mandatari rus s’asseguri que la nova cadena sigui igual de lleial.