El gener del 2010, el fotògraf Daniel Morel va publicar algunes de les imatges del terratrèmol de Haití a Twitter a través de Twitpic. Un altre usuari, Lisandro Suero, va copiar les fotografies i les va oferir. Agence France-Press va utilitzar-ne 13 sense permís i, a més, es va servir de Getty Images per vendre-les a altres mitjans de comunicació, que van assenyalar AFP i Suero com a propietaris dels crèdits.

Gairebé quatre anys després dels fets, un tribunal de Nova York ha condemnat l’AFP i Getty a indemnitzar el fotògraf haitià amb 1,2 milions de dòlars (uns 900.000 euros), la màxima quantitat que es podia imposar per llei. Morel demanava una compensació de 120 milions.

La sentència, que es va donar a conèixer aquest novembre, troba que les dues agències van violar “de forma deliberada” els drets d’autor de Morel, que va guanyar dos World Press Photo amb les imatges robades.

AFP argumentava que, quan els fotògrafs comparteixen fotografies a Twitter i Twitpic, automàticament estan cedint els drets perquè qui vulgui les utilitzi. El tribunal novaiorquès no hi ha estat d’acord.