Aquest diumenge, News International llançarà The Sun on Sunday, el nou setmanari sensacionalista que ocuparà el lloc del News of the World, clausurat al juliol per l’escàndol de les escoltes telefòniques.

La nova publicació és l’edició dominical The Sun, que també s’ha vist esquitxat per l’afer. De fet, Rupert Murdoch s’ha dirigit per correu als periodistes del diari sensacionalista per assegurar que la desena de redactors i editors arrestats per suposats pagaments a la policia podran tornar a la feina, ja que les suspensions de les seves funcions es retiren fins que hi hagi càrrecs. A més, ha anunciat que News Corporations cobrirà els costos legals de la seva imputació.

La detenció dels periodistes va ser qualificada de “cacera de bruixes” per part de l’editor associat de The Sun, Trevor Kavanagh, que va defensar com un “procediment normal” l’intercanvi de diners entre periodistes i fonts d’informació per aconseguir destapar algun escàndol.

“Les notícies a vegades requereixen filtracions. A vegades els diners canvien de mans. Això ha estat un procediment normal des que els diaris existeixen, aquí i a l’estranger”, defensava Kavanagh en un article. “No hi ha res de vergonyós en el fet de fer-ho. I, pel que sabem fins ara, res d’il·legal”, afegia.