El dominical britànic The News of the World ha suspès temporalment del seu càrrec al redactor en cap Ian Edmonson, adjunt a la direcció, després de ser acusat de punxar telèfons per destapar notícies.

Per ara, el diari no ha especificat la identitat de la persona suspesa, però la BBC apunta a Edmonson, redactor en cap de notícies i fins al Nadal adjunt de l’actual director del rotatiu, Colin Myler. La cadena pública britànica va afegir que la sanció té a veure amb l’acusació de l’actriu Sienna Miller de què s’havia intervingut el seu telèfon. No es tracta, però, d’un cas aïllat. Són diverses les persones que han denunciat The News of the World per violació de la privacitat.

Precedents

El dominical ja va patir un episodi similar el 2007, quan l’aleshores responsable de la informació sobre la casa reial, Clive Goodman, va ser empresonat per accedir a missatges telefònics. Es va demostrar que havia interceptat missatges de veu d’ajudants de membres de la casa reial britànica amb l’ajuda d’un detectiu privat.

Aquell cas va provocar la dimissió del director, Andy Coulson, que va negar estar al corrent de les malifetes de Goodman i que actualment és el director de comunicacions del primer ministre David Cameron. Per la seva part, el dominical va assegurar que es va tractar d’un cas aïllat, però els treballadors mantenen que és una pràctica generalitzada del rotatiu.