La periodista Natalie Nougayrède ja exerceix des de dijous com a nova directora de Le Monde. És la primera dona en dirigir el diari vespertí francès en els seus 68 anys d’història. Nougayrède substitueix Erik Izraelewicz, mort al novembre a causa d’un infart. Des d’aleshores exercia el càrrec de forma interina Alain Frachon.

A mitjan febrer, els tres principals accionistes del grup (Pierre Bergé, Xavier Niel i Matthieu Pigasse) van proposar la seva candidatura, i el passat 1 de març aquesta va rebre el recolzament del 79,98% dels redactors del diari, molt per sobre del 60% necessari. La decisió va ser recolzada per la Societat de Lectors.

El darrer tràmit es va produir el passat dimecres, quan el consell de vigilància de Le Monde va aprovar per unanimitat el nomenament de Nougayrède com a nova directora del diari. El consell també va prorrogar per sis anys més Louis Dreyfus com a president del grup.

Natalie Nougayrède, de 46 anys, va entrar a Le Monde el 1996 i actualment era la corresponsal a Moscou. Quan van presentar la seva candidatura, l’anomenat trio BNP va destacar la periodista “pel seu rigor, entusiasme i professionalitat per treballar amb totes les redaccions de Le Monde”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram