Reporters Sense Fronteres ha denunciat Facebook davant la Fiscalia de París per “pràctiques comercials enganyoses” davant la proliferació de discursos de l’odi i de notícies falses a la xarxa social.

L’organització recorre a informes judicials, testimonis i manifestacions d’extreballadors per intentar demostrar que els compromisos de Facebook amb els usuaris es basen en bona part en “afirmacions falses”, tenint en compte la realitat del seu funcionament.

“Facebook permet que es difonguin la desinformació i el discurs de l’odi (en general i contra els periodistes), el que contradiu els seus termes d’ús i les seves campanyes publicitàries”, afirma l’ONG.

RSF entén que Facebook ofereix les mateixes condicions de servei a escala mundial, però ha optat per presentar la denúncia a França perquè considera que té una legislació dels consumidors “especialment adequada”. En aquest sentit, apunta que una sentència judicial a França sobre la “naturalesa enganyosa” de Facebook podria tenir un impacte global. A més, estudia presentar denúncies similars en altres països.