El grup editor de The Guardian ha anunciat que planeja una important reducció de la plantilla pel “xoc econòmic” causat per la crisi sanitària del coronavirus. La mesura podria afectar fins a 180 llocs de treball, 70 de l’àrea editorial i 110 de la comercial i de màrqueting.

La directora del diari, Katharine Viner, i la consellera delegada Guardian Media Group, Annette Thomas, assenyalen en un comunicat conjunt que la pandèmia havia creat una “perspectiva financera insostenible”, amb una caiguda dels ingressos estimada en 25 milions de lliures (uns 27,5 milions d’euros).

Segons les dues directives, el grup s’enfronta a “pèrdues anuals insostenibles en els propers anys” si no es prenen “mesures decisives” per reduir els costos.

La voluntat és que l’edició digital de The Guardian es mantingui gratuïta i no haver d’adoptar un mur de pagament com altres mitjans rivals. En lloc d’això, s’impulsarà el creixement digital i se centraran els esforços en el model d’ingressos provinents dels lectors a través de contribucions i subscripcions.