Jill Abramson ha estat acomiadada directora del New York Times, càrrec que ocupava des de setembre de 2011, i ha estat substituïda per Dean Baquet, fins ara director adjunt. Si Abramson ha estat la primera dona que ha dirigit el New York Times en els seus més de 160 d’història, Baquet serà el primer afroamericà en fer-ho.

L’anunci ha agafat per sorpresa la redacció, tal com evidenciava la primera informació publicada al web del diari, on es qualificava la sortida d’Abramson de “sobtada”.

El president del New York Times, Arthur Sulzberger Jr., va assegurar davant d’una “atònita” redacció que el canvi era per un “assumpte amb la gestió” d’aquesta. “He triat nomenar un nou líder de la nostra redacció perquè crec que un nou lideratge millorarà alguns aspectes”, afegia Sulzberger. Jill Abramson, que no ho hi era present, no continuarà amb cap altre funció en el diari, al qual es va incorporar el 1988.

El mateix New York Times apunta com a motius per l’acomiadament d’Abramson les tensions amb el president de la companyia, així com les topades amb el mateix Baquet. The New Yorker hi afegeix les desavinences amb el conseller delegat, Mark Thompson, per la publicitat nadiua i la suposada intromissió de la part comercial en la redacció.