Anunciar la victòria de Barack Obama a les eleccions dels Estats Units en les edicions impreses dels diaris d’aquest dimecres era impossible, doncs els resultats es van conèixer passades les 7 del matí.

A Europa, molts rotatius van limitar-se a il·lustrar la incertesa del resultat informant sobre la jornada electoral i contextualitzant els comicis. Informacions amb poc recorregut que a partir de les 8 del matí obligaven a recórrer als diaris digitals o, en alguns casos, a segones i fins i tot terceres edicions (com l’Ara) que sí donaven el resultat de les eleccions.

Però hi va haver un diari imprès que, mitjançant la tecnologia mòbil, sí va poder donar el resultat de les eleccions des del paper: La Derniére Heure. El rotatiu belga va il·lustrar la portada amb el tors d’un home situat al faristol de la Casa Blanca amb el cap tapat per un codi QR. Amb el titular I el president és…, només calia desxifrar el codi amb un mòbil perquè et redirigís al web del diari, on sí hi havia informació actualitzada al moment.