El multimilionari Chen Guangbiao té intenció d’iniciar negociacions per comprar el diari The New York Times, una operació que, segons ell, porta estudiant des de fa més de dos anys. “No hi ha res que no es pugui comprar pel preu just”, ha declarat el magnat a Reuters.

Per a Chen, aquesta xifra per la capçalera novaiorquesa seria de 1.000 milions de dòlars (uns 729 milions d’euros), malgrat el seu preu de mercat puja fins als 2.400 milions (uns 1.750 milions d’euros). Amb tot, el magnat xinès afirma estar disposat a negociar, i que si no pot comprar tot l’accionariat, es conformaria en convertir-se en el principal accionista.

Des del diari, però, s’han negat a fer comentaris sobre “rumors”. De fet, no fa gaire, el seu president, Arthur Sulzberger Junior, va assegurar que la capçalera no està en venda.

En cas de fallar la compra del New York Times, Chen Guangbiao apunta cap a altres mitjans i presentaria ofertes per adquirir la CNN, el Washington Post o The Wall Street Journal.

El 2012, la fortuna de Chen s’estimava en uns 740 milions de dòlars (539 milions d’euros), motiu pel qual comptaria amb l’aportació de 600 milions d’un magnat anònim de Hong Kong si tirés endavant l’operació.