El portal de referència per veure vídeos a internet, fins ara gravacions que pengen els propis usuaris, s’està plantejant fer un pas més i oferir competicions esportives en directe. Google, l’empresa propietària de YouTube, negocia amb la NBA, la NHL i algunes lligues europees per oferir partits d’aquestes competicions a través del portal de vídeos.

Es tracta d’un fórmula que imitaria el que ja vénen fent aquest últim any amb la lliga de criquet índia. De cara a la segona meitat de l’any, YouTube s’està plantejant ampliar l’oferta esportiva. Gautam Anand, director de continguts per Àsia Pacífic, explica en una entrevista a Bloomberg que estan estudiant diverses possibilitat per oferir més esports.

L’objectiu que persegueix Google és aconseguir que els internautes passin més temps a YouTube i atraure més anunciants. De moment, l’acord per oferir la lliga de criquet ha obtingut com a resultat 55 milions de visites addicionals procedents de més de 250 països.

El misteri rau en si aquest nou servei serà gratuït o de pagament. Tampoc està clar si la intenció de Google és comprar els drets d’aquestes competicions per oferir-los només per internet, de manera que només es poguessin veure online, o si només li interessa els drets per retransmetre els partits a la xarxa.