El president en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, ha estat nomenat secretari general del Departament d’Interior (tal com estava previst), responsabilitat que ja havia exercit durant un any i mig entre 2001 i 2002. D’aquesta manera, Duart deixa l’ens públic després de deu anys.

La seva sortida deixa un consell de govern de la CCMA amb el mandat caducat i de minoria sobiranista, format per Núria Llorach (consellera a proposta de CDC), Rita Marzoa (ERC), Josep Vilar (PSC), Armand Querol (PP) i Antoni Pemán (Unió).

Brauli Duart es va incorporar a la CCMA com a conseller el 2008, i quatre anys més tard va ser escollit president. L’abril de 2016 va renunciar temporalment al càrrec per motius de salut, tot i que va continuar com a conseller. El passat gener, Duart va recuperar la presidència, però en funcions i com a vicepresident, ja que el president només el pot designar el Parlament.

Etapa convulsa

El mandat de Brauli Duart com a president de la Corporació ha estat fortament marcat per la crisi econòmica i les retallades pressupostàries, que entre altres mesures van comportar un procediment d’acomiadament col·lectiu pel qual van sortir 269 treballadors. En paraules seves, aquest ha estat “un període difícil, convuls en ocasions, però sempre apassionant i compromès”.

Duart ha subratllat en el seu comiat: “A més de la viabilitat econòmica, hem aconseguit preservar també la competitivitat i l’alt nivell de qualitat dels mitjans nacionals de Catalunya, amb resultats inèdits: vuit anys de lideratge ininterromput de TV3, els millors resultats de la història de Catalunya Ràdio, rècord absolut de valoració de qualitat i el lideratge en credibilitat i imparcialitat dels informatius”.

Al Departament d’Interior, a més de secretari general, Brauli Duart també va ser entre 1996 i 2008 secretari de la Delegació de Govern a Barcelona, subdirector general d’Administració i Serveis de la Direcció General de Seguretat Ciutadana, secretari de Seguretat Pública, i coordinador d’àrea a l’Institut de Seguretat Pública.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram