El fundador i primer executiu de 13tv des de la seva creació al febrer de 2010, Alejandro Samanes, ha presentat la seva dimissió davant del consell d’administració. Segons la cadena de la Conferència Episcopal, Samanes, que exercia com a conseller director general, hauria pres aquesta decisió per “motius personals i d’inici de nous projectes professionals”.

El cert, però, és que la seva sortida arriba després que al desembre s’incorporés Sergio Peláez com a conseller delegat per assumir la gestió de 13tv.

I és que de rerefons hi ha la lluita pel control de la cadena entre Fernando Giménez Barriocanal, vicesecretari d’assumptes econòmics de la Conferència Episcopal i president de Cope, i José María Mas Millet, president de 13tv, i que fins a l’arribada de Peláez també exercia de conseller delegat, deixant la gestió a Samanes.

Segons assegura El Confidencial Digital, a banda del control de la cadena, Giménez Barriocanal va col·locar Sergio Peláez com a conseller delegat per moderar la seva línia editorial i apropar-la a la de la Cope. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram