Un grup de periodistes de Vilanova i la Geltrú i de la comarca, amb el suport de l’Associació de Periodistes del Garraf, impulsa el Manifest del Carril per reclamar l’existència d’un periòdic local en paper, professional i de qualitat. La demanda sorgeix arran del tancament de l’antic Diari de Vilanova i l’arribada als quioscos d’un setmanari de dubtosa procedència i qüestionable qualitat.

El document, de cinc punts, ressalta la importància dels mitjans de proximitat de cara a la cohesió social i el sentiment de pertinença a una comunitat, alhora que reivindica la presència d’una capçalera de paper que cohabiti amb els mitjans audiovisuals, digitals i gratuïts que existeixen al territori, i que esdevingui al mateix temps una nova plataforma “de debat, crítica, divulgació, reflexió, anàlisi, interpretació, informació i llibertat d’expressió”.

Els impulsors del Manifest del Carril consideren que l’existència d’un mitjà de comunicació en paper de pagament, tal com succeeix en altres ciutats i capitals de comarca de perfils similars al de Vilanova, complementaria i enriquiria l’actual oferta mediàtica del Garraf.

El manifest també emplaça la societat vilanovina, teixit empresarial, emprenedors, administracions i representants polítics a “emprendre accions per a la recuperació d’un mitjà de premsa escrita de pagament”, iniciativa es considera viable econòmica i periodísticament, i a establir “complicitats i col·laboracions públiques i privades”.

Des del col·lectiu impulsor i l’APG s’està treballant per tal que el document, obert a adhesions, pugui ser presentat i debatut al plenari de Vilanova i la Geltrú i, si s’escau, sigui sotmès a votació.

El nom del manifest és un homenatge a Lo Carril, la primera publicació en català apareguda a Vilanova i la Geltrú, el 1879.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram