Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio van comparèixer divendres al Parlament davant la comissió de control de l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals –a petició pròpia i amb l’aval de tots els grups de la cambra– per exposar les principals reivindicacions dels treballadors.

En la seva intervenció, Roser Mercadé, presidenta del comitè d’empresa de TV3, i Marc Olivé, secretari del de Catalunya Ràdio, van reclamar la necessitat d’aprovar un contracte programa amb un pressupost plurianual i suficient que doti d’estabilitat econòmica la Corporació per afrontar els reptes de futur. Tots els grups es van mostrar d’acord en la necessitat de tenir un contracte programa, ja que el darrer va expirar el 2009.

Per altra banda, els comitès van sol·licitar la urgent renovació del consell de govern de la Corporació, amb el mandat caducat des del març. A més, van demanar que aquesta renovació es faci per majories qualificades i amb criteris de professionalitat i independència, tal com establia la proposició de llei de reforma de les lleis audiovisuals, acordada per unanimitat de tots els grups polítics fa un any, i que va quedar pendent d’aprovació en l’anterior legislatura. En aquest sentit, es va recalcar la necessitat de culminar la reforma per revertir la realitzada el 2012.

Per als representants dels treballadors, és indispensable treure els mitjans públics de la “batalla política” perquè deixin de ser una “trinxera”. Amb tot, temen que els partits polítics desaprofitin una nova oportunitat per desgovernamentalitzar la Corporació i els mitjans públics.

El conveni de l’ACN

Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio van aprofitar la compareixença al Parlament per reclamar que la plantilla de l’Agència Catalana de Notícies tingui les mateixes condicions laborals que la dels treballadors de la CCMA.

Sobre aquesta qüestió, van denunciar la situació de bloqueig del que hauria de ser el primer conveni col·lectiu de l’ACN (actualment es regeix pel d’oficines i despatxos) després d’anys d’infructuoses negociacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram