Els treballadors de Catalunya Ràdio han aprovat el preacord d’equiparació salarial i laboral amb TV3 assolit fa tres setmanes entre el comitè d’empresa i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

L’adhesió amb caràcter indefinit al conveni col·lectiu de la CCMA-activitat televisió ha rebut 255 vots a favor (el 94,44% dels votants), 12 en contra (4,44%) i 3 en blanc (1,11%). En la votació, celebrada divendres, va participar el 69,05% d’un cens de 391 treballadors.

El preacord de la històrica reivindicació de la plantilla estableix que l’equiparació plena es produirà l’1 de setembre de 2018, amb la garantia que a títol personal no suposarà una pèrdua retributiva en còmput global. A més, amb efectes d’1 de gener de 2017, es procediria a un avançament parcial de l’adhesió, que seria exclusivament per nivells retributius.

La mesura també ha de rebre el vistiplau del consell de govern de la CCMA; de la Comissió de Retribucions i Despeses del Personal de la Generalitat, i dels departaments competents en matèria de funció pública (Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge) i de pressupostos (Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda).

Fi a la provisionalitat

L’octubre de 2015, el comitè d’empresa de TV3 i la direcció de la CCMA van signar un nou conveni col·lectiu que, entre d’altres, incorporava els treballadors provinents dels serveis corporatius i de les empreses tecnològiques de l’ens públic, però no els de Catalunya Ràdio. Des d’aleshores, els representants de la plantilla i l’empresa han estat negociant per assolir també la plena equiparació laboral i salarial.

Els treballadors de Catalunya Ràdio estan sense conveni col·lectiu des de finals de gener de 2014, quan va expirar l’anterior, tot i que durant aquest temps se n’han mantingut les condicions. Un cop es ratifiqui totalment el preacord, s’acabarà amb aquesta provisionalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram