L’aplicació de l’article 155 de la Constitució que han acordat PP i PSOE contempla la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya per al gener (usurpant les funcions del president de la Generalitat), la intervenció dels Mossos d’Esquadra i també de TV3 i Catalunya Ràdio.

Així ho ha confirmat la secretària d’igualtat del PSOE, Carmen Calvo, que ha participat en les negociacions sobre l’aplicació del 155. “La Generalitat, els mitjans de comunicació, les forces de seguretat han de ser neutrals, han de complir l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i la Constitució Espanyola”, ha justificat l’exministra de Cultura en declaracions al programa Espejo público d’Antena 3.

Sanchis diu que seria difícil de justificar

El director de la televisió pública, Vicent Sanchis, espera que la intervenció no s’arribi a produir: “Una intromissió a TV3 seria molt difícil de justificar”, ha afirmat en declaracions a El món a RAC1.

“Hi ha altres mitjans que es podrien intervenir més ràpidament, privats i públics, per restablir una pluralitat que no han tingut mai”, ha etzibat respecte als suposats motius de la intervenció. “És una excusa que no acceptarà ningú en cap lloc del món civilitzat”, ha afegit.

Sanchis també ha advertit de les dificultats per articular tècnicament una intervenció a TV3: “És un mitjà de comunicació complex, molt gran, molt important, que té les seves lògiques. Alterar-les amb un cop de força és molt, molt complicat”, ha assenyalat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram