L’auditori de La Pedrera de Barcelona acull aquest dimarts 21 la sisena Jornada Internacional de Mitjans de Proximitat, organitzada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, que debatrà i reflexionarà sobre el futur del sector.

Enguany, l’esdeveniment s’estructura en quatre blocs temàtics: Tendències i innovació digital; El nou periodisme; Relacions amb l’audiència, i Evolució del periodisme teòric.

L’AMIC preveu l’assistència de 250 editors, periodistes, dircoms, experts en publicitat, professors universitaris i altres professionals vinculats amb els mitjans de proximitat.

Un dels objectius de la Jornada és donar conèixer l’evolució del periodisme de proximitat als Estats Units i els països nòrdics, dues zones de referència en el sector. Així doncs, per una banda s’ha programat la ponència Oportunitats per a la premsa de proximitat: l’experiència dels EUA (10 h), a càrrec de l’analista digital, periodista, consultor i investigador Damian Radcliffe. Per la seva part, el cas nòrdic s’abordarà a La difícil digitalització de la premsa de proximitat més forta del món. Com els editors de Finlàndia i Suècia lluiten per mantenir satisfets els seus lectors i atraure nous lectors joves (16.30 h), amb Lars Rosenblad, periodista i director general de l’agència de comunicació Morgan Digital.

La resta de ponències programades, són: El projecte Aula d’Innovació i Creativitat de l’AMIC (11 h), a càrrec de Carmina Crusafon; Disrupció i innovació en mitjans digitals (11.40 h), amb Rosalía Lloret; Xips, bits i malparits: eines, dades i ètica al futur digital (12.40 h), de Genís Roca; Què busquen les audiències digitals? Principals tendències internacionals del periodisme digital (13.10 h), Sílvia Majó-Vázquez; Publicitat programàtica, una oportunitat per als mitjans (13.40 h), Pepe Cerezo; Lliçons del The New York Times per a la premsa de proximitat (15.20 h), d’Ismael Nafría, i Els reptes d’informar amb realitat augmentada, el projecte NUSHU (16 h), a càrrec d’Eva Domínguez.

Per reblar les diferents ponències de la Jornada, l’AMIC ha programat la taula rodona Des de la universitat, visions de futur per al periodisme en els mitjans d’informació de proximitat (17.15 h), amb els professors Andreu Casero (Universitat Jaume I), Lluís Costa (Universitat de Girona) i Carmina Crusafon (Universitat Autònoma de Barcelona).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram