La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha instat TV3 a “abstenir-se” d’utilitzar expressions com Govern a l’exili i consellers exiliats per referir-se al president Carles Puigdemont i els quatre consellers que l’acompanyen a Bèlgica, tal com va fer en un Telenotícies vespre (el de l’11 de novembre).

L’òrgan considera que amb la seva utilització TV3 va infringir la LOREG. “Les expressions utilitzades com a recurs periodístic d’estil pels professionals de la cadena pública, en la mesura que introdueixen el concepte ‘exili’, manquen de rigor, poden confondre l’espectador mitjà i vulneren el principi de neutralitat informativa”, assenyala la resolució, segons informa El País.

D’aquesta manera, la Junta Electoral dona la raó parcialment a Ciutadans, que havia presentat la denúncia. El partit d’Albert Rivera també volia que TV3 es referís als membres del Govern com a expresident i exconsellers, cosa que l’òrgan no ha considerat. La Junta també ha donat el vistiplau a què la televisió pública utilitzi expressions com llista del president, consellers del PDeCAT o consellers del Govern de Puigdemont, segons explica l’ACN.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram