La nova ofensiva del Ministeri d’Hisenda contra els mitjans públics de l’Estat (excepte RTVE) ja ha arribat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

L’Agència Tributària ha comunicat l’acta d’inspecció pel nou canvi de criteri de la Llei de l’IVA i reclama a la CCMA els imports per deducció de l’impost dels exercicis 2015, 2016 i 2017. A aquesta actuació s’hi suma el pagament de l’IVA pendent de retorn de part de l’any passat i de l’actual. En total, per a la Corporació suposa un impacte negatiu de 147 milions d’euros, segons denuncia l’ens.

Per si no n’hi hagués prou, el 9 de novembre el BOE va publicar una nova modificació de la Llei de l’IVA amb un nou criteri per a la seva aplicació a partir de l’any que ve. Per a la CCMA, aquest canvi suposarà un impacte negatiu d’uns 20,4 milions anuals.

La Corporació fonamenta la seva disconformitat en el fet que la nova reclamació d’Hisenda “no està avalada per cap llei, sinó exclusivament per un canvi de criteri de la mateixa administració tributària”. Així doncs, endegarà tots els procediments legals necessaris per combatre la reclamació.

La CCMA remarca de nou que la nova exigència del Ministeri d’Hisenda “suposa una greu amenaça per a la viabilitat de l’actual model de TV3 i Catalunya Ràdio”, ja que es veuria obligada a aplicar noves mesures de contenció en la despesa, que afectarien principalment les inversions en equipaments tècnics i continguts.

Aquesta nova problemàtica es produeix quan encara continua obert l’anterior conflicte per l’IVA pels exercicis 2012-2014, que en teoria es va acabar resolent a favor de ràdios i televisions públiques no estatals amb la reforma fiscal que va entrar en vigor el 2015.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram